News Code : 43524

A̷sya’da HDPE fiyatlarında karışık seyir görüldü.

A̷sya’da HDPE fiyatlarında karışık seyir görüldü.

Petrotahlil :Bu hafta Asya’da yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) fiyatlarında karışık seyir görüldü.

Uzak Doğu Asya’da, HDPE film fiyatları haftalık 10$/mt artışla 925$/mt olurken, HDPE şişirme fiyatları önceki haftaya göre 5$/mt artışla 880$/mt seviyesinde kaydedildi. Bu artışı, yurt dışı tedarikçilerden gelen yüksek ithalat teklifleri destekledi. Bununla birlikte, HDPE enjeksiyon fiyatları haftalık değişiklik göstermeyerek 830$/mt seviyesinde kaldı. HDPE rafya fiyatları da haftalık değişiklik göstermeyerek 870$/mt seviyesine yer aldı.

Güneydoğu Asya’da ise, CFR bazında HDPE film fiyatları haftalık değişmeyerek 920$/mt seviyesinde yer alırken, HDPE şişirme fiyatları önceki haftaya göre değişmedi ve 890$/mt seviyesinde kaydedildi. HDPE enjeksiyon ve HDPE rafya fiyatları ise haftalık değişim göstermedi ve sırasıyla 850$/mt ve 880$/mt seviyesinde kaydedildi.

Bu hafta, Hindistan’da CFR bazında HDPE film fiyatları önceki haftaya kıyasla 10$/mt düşüşle 900$/mt olurken, bu düşüşün, bölgede düşük seviyelerden yapılan bağlantılardan kaynaklandığı bildirildi. HDPE şişirme fiyatları haftalık değişiklik göstermeyerek 900$/mt seviyesinde yer aldı. CFR bazında HDPE rafya fiyatları da önceki haftaya göre değişmeyerek 910$/mt olurken, HDPE enjeksiyon fiyatları ise haftalık yatay yönlü hareket gösterdi ve 880$/mt seviyesinde kalmaya devam etti.

Bu hafta salı günü, CFR Kuzeydoğu Asya bazında etilen fiyatları haftalık 25$/mt seviyesindeki düşüşle 815$/mt seviyesine gerilerken, CFR Güneydoğu Asya bazında etilen fiyatları ise önceki haftaya göre değişmedi ve 790$/mt seviyesinde kaydedildi.

Follow us on twitter @petrotahlil 

END 

Send Comment