News Code : 45692

PETKİM İşçisi: Mücadele birleşerek büyümeli

PETKİM İşçisi: Mücadele birleşerek büyümeli

Petrotahlil - PETKİM işçisi, TÜPRAŞ işçilerinin Koç Holding dayatmalarına karşı sürdürdüğü mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

PETKİM İşçisi

İzmir

Yaklaşık on gündür hemen yanı başımızda, aynı sendika çatısı altında olduğumuz TÜPRAŞ’ta patron dayatmaları var ve arkadaşlarımız orada bir mücadele veriyor.

Bütün sorun ve sorunlar sadece onların değil hepimizin, tüm işçi sınıfının ortak sorunları. TİS’lerin sürekli delinmesi, oldubitti ile yaptırımlar, fırsatçılık, karşı çıkınca da disiplin ve baskı...

Bir pandemi süreci yaşıyoruz ve patronlar bunu kendi çıkarları için nasıl uygunsa öyle planlıyor. Aynı örgütlülük içinde (Petrol-İş’te örgütlü PETKİM, TÜPRAŞ ve Star işyerleri olarak) farklı çalışma şekilleri belirleniyor. Bir patronun deneyip geçiremediği sistemi diğer patron uyguluyor.

Esnek çalışmanın boyutlarını genişletmek, dinlenme zamanlarımızdan çalmak, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarını yok saymak, işe geliş gidiş saatlerinizi verimlilik adına kafalarına göre değiştirmek, sağlığımızı, sosyal hayatımızı, ailemizle geçireceğimiz zamanları kendi kotalarına almak. Bakınca tüm bunlar hepimizin maruz kaldığı uygulamalar değil mi?

Üstelik tüm bunları yaparken bizim örgütlülüğümüzü yok sayıp, sendikayı görmezden gelip, yok sayarak yapması... “Ben karar aldım uygularım, siz de kimsiniz” mantığında yürümesi.  Düşününce, “Elbette böyle yürür, çünkü bizler sınıf ve dayanışma bilincimizi yitirdik” diyesi geliyor insanın. ’89 Bahar eylemlerinde birleşip bir araya gelince neler yapabildiğimizi unuttuk, unutturdular. Kaleler aynı ortak sorunlarla tek tek mücadele etmeye çalışırken, patronlar birleşiyor.

MÜCADELE TABANA YAYILMALI

Bugün TÜPRAŞ’ta, yarın PETKİM’de, daha sonraki gün Star ve diğer işyerlerinde aynı sorunlarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Peki, ne zaman bir araya gelip ‘dur’ diyeceğiz. Bugün TÜPRAŞ’taki arkadaşlarımızın yanında olup, el birliği ile bu işin üstesinden gelmek dururken bekliyoruz. Yanınızdayız, birlikteyiz, destekçiniziz diyeceğimize susuyoruz.

Şubemizden bu konuda bir adım yok, genel merkez bu sorunu TÜPRAŞ’la kendi arasında “aile içi mesele” gibi görmeye çalışıyor. Bizler ince dallar şeklinde tek tek kırılmaya, yok sayılmaya devam edeceğimize birleşmeliyiz. Mücadele tabana yayılmalı.

Bakalım bugün ki görüşmelerin sonu ne olacak. Sadece “Bekleyip görelim” diyerek mücadele olmaz, bugün kazansak yarın kaybederiz.

Follow us on twitter @petrotahlil

END

 

Send Comment