کد خبر : 47275

پیامدهای به جا مانده از جنگ ۱۲ روزه در بازار اوره ایران؛

فاصله ۱۰۰ دلاری نرخ اوره ایران و جهان!

اوره ایران نقش و سهمی در بازار هند ندارد

فاصله ۱۰۰ دلاری نرخ اوره ایران و جهان!

پتروتحلیل- بازار جهانی اوره پس از دو تندر قبلی هندوستان که بیش از یک میلیون تن اوره توسط شرکت DOF جمع آوری شد، به نظر می رسید که دیگر اشتهایی برای اوره ندارد و همچنین قیمت ها در محدوده ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار در هر تن تثبیت شده بود، اما برگزاری غیرمنتظره تندری دیگر از سوی DOF هند که هدف آن جمع آوری ۲ میلیون تن اوره بود، باعث شد به فاصله کمی از تندر قبلی، بازار هیجانی شود. به این ترتیب قیمت ها در این بازار به طور میانگین حدود ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر تن و در قطب های اوره مخصوصا غرب افزایش یابد، به طوری که قیمت اوره خلیج فارس به ۴۹۰ دلار در هر تن و حتی ۵۰۰ دلار نزدیک شد.

در بازار مصر هم فروشنده ها، قیمت ها را در محدوده ۵۰۰ تا ۵۰۵ دلار در هر تن اعلام کردند. به گفته کارشناسان؛ با برگزاری تندر هندوستان نتایج جالبی به دست آمد؛ نزدیک به ۳/۵ میلیون تن اوره به IPL هند توسط تریدرها و تولیدکنندگان آفر شد، که از این رقم تاکنون بالغ بر ۲/۶ میلیون تن اوره به صورت قطعی به این شرکت آفر شده و اگر IPL هند این رقم را بپذیرد و خریداری انجام شود بازار با یک تیغ دو لبه روبه رو خواهد شد؛ چرا که هند قرار بود ۲ میلیون تن اوره بخرد و تمایلی برای خرید بیش از این رقم نداشت! این موضوع می تواند در بازار اوره مانند یک تیغ دولبه عمل کند؛ چرا که حجم بزرگی از اوره در این بازار وجود داشته و تریدرها تصور می کنند که اوت لت هند بهترین تندر بوده و در پایان دیگر اوت لتی با قیمت بالاتر وجود نخواهد داشت! این موضوع می تواند تاثیر منفی بر قیمت های اوره بازار بگذارد و قیمت ها را دچار کاهش نسبی کند، از سوی دیگر هم برداشت ۲/۶ میلیون تن اوره توسط هندوستان می تواند بازار اوره را دچار قطعی کرده و مقاصد صادراتی دیگر را مجاب کند که قیمت پریمیوم را برای اوره بپردازند!

در همین حال بازار اوره ایران با بازار جهانی حدودا باوجود افزایش قیمت ها ۱۰۰ دلار فاصله قیمتی دارد؛ چرا که اوره سازهای ایرانی با قیمت های در حدود ۴۳۰ تا ۴۳۵ دلار در هر تن فروش های موفقیت آمیز نداشته اند و اخباری وجود دارد که آنها توانسته اند در محدوده قیمتی ۴۲۰ تا ۴۲۵ دلار در هر تن محموله هایی را به طور رسمی بفروشند.

با این حال قیمت اوره سازهای ایرانی به طور رسمی در این هفته در محدوده ۴۴۰ دلار در هر تن اعلام شده است. در همین حال اوره ایران نقش و سهمی در بازار هند به دلیل تحریم ها ندارد و گرچه برخی خریداران ریسک می کنند و با نام مبادی دیگر اقدام به خرید و حمل اوره ایران می کنند، اما این موضوع به ندرت رخ می دهد. و از این رو به طور رسمی اوره ایران در بازار هند جایگاهی ندارد و افزایش قیمت در بازار هند کمکی به بازار اوره ایران نمی کند.

البته اخباری غیررسمی درباره فروش پتروشیمی شیراز و پردیس در بازار وجود دارد مبنی بر اینکه در ۱۰ روز گذشته این مجتمع ها محموله ای نفروخته اند؛ چرا که قیمت های جهانی به دلیل تندر هند افزایش یافت و ایران هم قیمت های اوره را تغییر داد.

با این حال فروش محموله های اوره ایران در حال حاضر به دلیل مشکلات به جا مانده از جنگ ۱۲ روزه با تاخیر پهلوگیری کشتی ها در بندرعباس در حدود ۳۰ تا  ۴۰ روز مواجه هستند و تریدرها باید هزینه های بالای دموراژ را بپذیرند که باتوجه به سود پیش بینی شده آنها رقم زیادی محسوب می شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار