News Code : 43507

Körfez işbirliği Konseyi bölgesinde PP fiyatlarında aşağı yönlü hareket görüldü.

Körfez işbirliği Konseyi bölgesinde PP fiyatlarında aşağı yönlü hareket görüldü.

Petrotahlil :Geçen hafta, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bölgesinde polipropilen (PP) fiyatları, durgun seyreden talebin etkisiyle düştü.

Geçtiğimiz hafta, KİK bölgesinde CFR bazında PP blok kopolimer fiyatları haftalık değişmeyerek 1130$/mt seviyesinde kalmaya devam etti. CFR bazında PP elyaf fiyatları ise önceki haftaya göre 10$/mt düşüşle 1090$/mt seviyesinde yer alırken, PP rafya ve PP enjeksiyon fiyatları da haftalık 10$/mt düşüşle 1070$/mt seviyesinde kaydedildi. Diğer yandan, CFR bazında PP film fiyatları haftalık 10$/mt düşüşle 1090$/mt olurken, BOPP fiyatları da haftalık 10$/mt düşüşle 1100$/mt seviyesinde kaydedildi.

Küresel propilen piyasalarında geçen hafta karışık seyir kaydedildi. Asya’da propilen fiyatları, ham petrol ve nafta fiyatlarındaki keskin düşüşe ve aynı zamanda zayıf talebe rağmen yatay seyretti. Avrupa’da ise, bölgesel alım ilgisinin artması ve ekim ayı etilen kontrat fiyatındaki artışın etkisiyle propilen fiyatları hafif artış gösterdi. Geçen hafta ABD’de ise propilen fiyatlarında düşüş kaydedildi. Bu düşüş ise girdi maliyetlerindeki düşüş ve bölgesel alım ilgisindeki durgunluk etkiledi.

 

Twitter'da Takip Ediniz:

Twitter.com/petrotahlil

 

Send Comment