News Code : 43359

O.Doğulu üreticiden Türkiye’ye Eylül PE teklifleri.

O.Doğulu üreticiden Türkiye’ye Eylül PE teklifleri.

Petrotahlil:Türkiye’deki oyuncular, Orta Doğulu bir PE üreticisinden ilk Eylül ayı tekliflerini aldı. Buna göre, son rakamlar Ağustos’a kıyasla 20-60$/ton arasında değişen düşüşler gösterdi.

Üreticinin CIF Türkiye, 56,5’e tabi, peşin ödemeli teklifleri AYPE film için 950$/ton, LAYPE c4 film için 910-920$/ton ve YYPE film için ise 920-930$/tonda yer aldı. Söz konusu seviyeler, son Ağustos rakamlarına göre AYPE ve LAYPE için 20-30$/ton gerilerken, YYPE ise geçen aya kıyasla 50-60$/ton indi.

Üreticiden bir kaynak, “Türkiye’de talep, bu ay da ihtiyaçlarla sınırlı. Yine de, düşüş açıklamamızı takiben bazı işlemler gerçekleştirdi. Tüm PE ürünleri arasında AYPE nispeten daha iyi bir performans sergiliyor,” yorumunu yaptı.

Türkiye’nin ithal PE piyasası bu yılın Mayıs ortasından beri geriliyor. Agresif ABD teklifleri, global tatiller ekseninde sakin kalan nihai talep, ABD-Çin arasındaki ticari gerginlik ve özellikle LAYPE ve YYPE için rahat seyreden arz, Ağustos ayında düşüş eğilimini hızlandırdı.

Follow us on twitter @petrotahlil 

END 

Send Comment