News Code : 43330

Türkiye’de, Ağustos ayı R-PET Flake fiyatlarına ilişkin güncelleme.

Türkiye’de, Ağustos ayı R-PET Flake fiyatlarına ilişkin güncelleme.

Petrotahlil :Türkiye’deki oyunculara göre, ekonomik belirsizlikler ve uzun tatiller doğrultusunda Ağustos boyunca piyasanın gündemi durgun talep olarak kaldı. Ayrıca, işlenmemiş PET piyasasında Temmuz’dan beri süregelen düşüş eğilimi de flake fiyatlarındaki zayıflığı destekledi. 

Yurtiçi R-PET Flake (şeffaf/mavi) fiyatları için genel aralık Türkiye depo teslim, %18 KDV hariç peşin ödemeli 4900-5300TL/tondan (güncel parite ile 840-908$/ton) bildirildi. Bu aralık, Temmuz ayına kıyasla 300-500TL (51-86$/ton) geriledi. 4700TL/tonda birkaç karşı teklif duyulsa da, bu seviyelerden işlem gerçekleştirildiği birinci ağızlardan teyit edilmedi.

Önde gelen bir oyuncu, “Global piyasalar, tatiller doğrultusunda zayıflayan faaliyetlerden belirgin ölçüde etkilendi. Rahat olmayan flake arzı ve mütevazı kalan balya tedariki, piyasada talebin yavaşlığını kısmen dengeleyebilir,” dedi. Bu arada, bazı oyuncular Amerikan doları Türk lirası karşısında yükselişini sürdürürse, flake fiyatlarının Eylül’ün 2. yarısında bir miktar artabileceğini savunuyor. 

R-PET Flake genellikle film, levha, iplik ve elyaf üretiminde kullanılıyor.

 

Twitter'da Takip Ediniz: @petrotahlil

 

Send Comment